JAKARTA, 12 OKTOBER 2021 – Setelah kejayaan mereka dengan Siri Muzik ArTi Untuk Cinta, Arsy Widianto dan Tiara Andini sekali lagi melebarkan sayap mereka dalam industri muzik dengan lagu baharu.

Kali ini, Arsy dan Tiara diberi kepercayaan untuk menyampaikan lagu tema baharu Telkomsel berjudul Memilih Aku yang dicipta oleh Yovie Widianto. Kedua-duanya bersyukur dan berasa bangga, dan mengaku bahawa menyampaikan lagu tema baru Telkomsel adalah satu penghormatan besar bagi diri mereka.

Ketika pelancaran perdana Memilih Aku, yang telah menjadi lagu tema baharu Telkomsel, mendapat sambutan positif daripada pendengar. Dengan demikian, Universal Music Indonesia memutuskan untuk mengubah Memilih Aku menjadi single agar masyarakat umum akan dapat menikmatinya.

Dalam versi lagu tema baharu Telkomsel, Memilih Aku disertai dengan akustik piano dan okestra sepenuhnya. Ia digambarkan dengan cara yang lebih hebat sebagai simbol perjuangan dan usaha mereka dalam mendapatkan kepercayaan, di samping menegakkan nilai kesetiaan. Komposisi susunan dalam versi lagu tema diselaraskan dengan konsep baharu Telkomsel yang menukar logo mereka, membuktikan komitmen Telkomsel untuk membuka peluang baru dan menjaga hubungan dengan pelanggannya, sambil terus beradaptasi agar sentiasa membuat perubahan seiring dengan perkembangan era.

Sementara itu, versi Memilih Aku yang telah dilancarkan secara rasmi sebagai single oleh Arsy Widianto dan Tiara Andini pada 10 September 2021, disertai dengan sentuhan bahagian piano dan irama elektrik, tetapi masih dilengkapi dengan orkestra tali di bahagian klimaksnya untuk menyampaikan perasaan yang lebih dramatik kepada pendengarnya.

Tiara dan Arsy diberi kepercayaan untuk menyampaikan lagu tema baharu Telkomsel berjudul Memilih Aku

Arsy menambah, kisah dalam Memilih Aku menggambarkan kesetiaan adalah salah satu nilai terindah dalam cinta. Walaupun dipisahkan oleh jarak, ruang, dan waktu, watak protagonist dalam kisah ini tetap setia kepada satu sama lain. Tiara dan saya berusaha menyampaikan lagu ini dengan jujur ​​dan ikhlas sehingga emosi yang digambarkan oleh lirik dapat sampai ke hati pendengar, terutama mereka yang benar-benar dapat menjiwai kisah lagu ini.”

Dari segi proses produksi, single Memilih Aku agak unik dan berbeza dari yang lain kerana dijalankan ketika pandemik, dengan aktiviti pergerakan yang terhad.

“Selain sesi rakaman vokal, proses produksi dilakukan dari rumah kami, dengan bantuan teknologi untuk koordinasi,” kata Yovie Widianto ketika ditanya mengenai proses pembikinan Memilih Aku.

Dengan pelancaran single Memilih Aku ini, Arsy dan Tiara berharap dapat menyebarkan mesej tentang keindahan dedikasi, kesetiaan, dan kepercayaan. Terutama bagi mereka yang menjalin hubungan jarak jauh.

“Kami berharap lebih ramai pendengar akan dapat menikmati lagu baharu kami, agar lagu ini menemani mereka dan memberi kesan positif kepada kehidupan harian mereka. Lagu ini juga dapat menggambarkan perasaan mereka yang sedang bercinta, agar mereka tetap bahagia,” tambah Tiara.

Selain dilancarkan di bawah Universal Music Indonesia di semua platform muzik digital, single Memilih Aku juga dihasilkan dalam bentuk video lirik yang akan disiarkan di saluran YouTube Arsy Widianto. Selamat mendengar!

Arsy Widianto, Tiara Andini – Memilih Aku (Official Lyric Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.