KUALA LUMPUR Nelissa Hilman dan Wasis Studio meraikan pelancaran koleksi barang kemas dinamakan SEED(PODS). Dipengaruhi dengan putaran musim, inspirasi koleksi ini diambil dari biji-biji tumbuhan seperti ros, labu dan bunga-bunga liar. Selain itu, koleksi ini juga mengeksplorasi idea proses pembaharuan, terutamanya buat jenama Nelissa Hilman yang tatkala ini sedang menjalani proses pengembaraan kreatif yang baharu.

Koleksi kontemporari dan ultra-moden 12 jenis barang kemas ini merangkumi cincin, anting-anting serta kerongsang yang diperbuat dengan tangan lalu disalut dengan emas 24 karat. Seiring dengan komitmen terhadap usaha “sustainability” atau kelestarian, koleksi ini direka menggunakan kepingan tembaga yang dahulunya merupakan papan tanda pertama buat cawangan Nelissa Hilman sebelum penjenamaan semula sempena ulang tahun ke-10 jenama tersebut pada tahun ini. 

WASIS adalah sebuah jenama barang kemas kontemporari lokal yang percaya dalam merekai barang kemas

Untuk melengkapkan lagi pengalaman visual para pelanggan Nelissa Hilman, koleksi ini juga dipersembahkan bersama sebuah instalasi visual yang direka khas oleh Flé Kuala Lumpur di samping pertunjukan secara langsung mengenai proses-proses pembuatan barang kemas tersebut oleh pereka dan pengasas Wasis Studio, Sakinah Hassan.

Dipersembahkan buat kali pertama pada acara Kuala Lumpur Fashion Week bulan Ogos lepas, koleksi barang kemas ini berharga diantara RM380 sehingga RM600. Setiap item barang kemas hanya akan dibuat mengikut tempahan dan dihantar dalam jangka masa 2 hingga 4 minggu. Keseluruhan koleksi SEED(PODS) ini boleh dilihat melalui laman sesawang Nelissa Hilman dan cawangan fizikal sulung Nelissa Hilman di Bangsar Village II, Kuala Lumpur. 

koleksi ini juga mengeksplorasi idea proses pembaharuan, terutamanya buat jenama Nelissa Hilman