KUALA LUMPUR : Masih basah dalam ingatan aksi hebat Dato’ M.Nasir menjayakan konsert solo sempena empat dekad pembabitannya dalam belantera seni tiga tahun lalu. Dan siapa sangka itulah persembahan terakhir dari artis serba boleh itu kerana pada 2020, industri hiburan ‘sepi’ dari sebarang penganjuran konsert berskala besar berikutan pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP) bagi mengekang penularan wabak COVID-19.

Meskipun keinginan untuk mengadakan konsert serupa masih ada namun hasrat itu terpaksa beliau pendamkan disebabkan situasi tidak mengizinkan. Ternyata doa M.Nasir atau nama sebenarnya Mohamad Nasir Mohamed ini dijawab Tuhan apabila dia menerima tawaran untuk menjayakan Konsert Satu Hari Di Hari Raya Bersama Dato M.Nasir yang bakal diadakan pada 27 Mei 2022 bertempat di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Putra Kuala Lumpur (WTCKL) jam 8 malam.

Mengakui teruja dengan tawaran yang diberikan, M.Nasir menyifatkan konsert yang bertemakan sambutan Aidilfitri itu bakal menjadi penawar untuk kerinduan peminat.

“Selepas penganjuran konsert solo saya pada 2019, saya akui amat rindu untuk membuat persembahan di hadapan peminat. Justeru apabila ditawarkan untuk menjayakan konsert ini, saya terus menerimanya kerana saya tahu peminat memang sudah lama menantikan saat ini.

“Sebagai penyanyi, saya sendiri sangat berbesar hati dengan tawaran yang diberikan. Saya anggap persembahan ini adalah sebagai hadiah untuk peminat yang tidak pernah jemu menyokong kerjaya seni saya sejak empat dekad lalu.” Kata sosok kelahiran Singapura ini.

Memperincikan maklumat mengenai konsert itu, penyanyi berusia 64 tahun ini berkata persembahan berdurasi 90 minit itu bakal menyaksikan dan mendendangkan 20 buah lagu popularnya. Antara lagu yang bakal didendangkan termasuk Mentera semerah padi, Raikan Cinta, hati Emas, Suatu Masa, Ada, dan juga lagu-lagu popular ciptaan beliau yang menaikkan nama artis tersebut turut bakal dinyanyikan.

“Untuk konsert selama satu setengah jam itu, persembahan saya bakal diringi oleh sembilan orang pemuzik termasuk penyanyi latar. Bersesuaian dengan konsep, saya juga akan menyampaikan lagu bertemakan Hari Raya termasuk lagu yang pernah hits sebelum ini.

“Dari segi persiapan, saya akan mula menjalani latihan tidak lama lagi. Lagipun kebanyakan lagu yang diplih adalah lagu yang memang kerap saya nyanyikan dalam mana-mana persembahan, Jadi saya tak berdepan dengan masalah untuk menyanyikannya.

“Walaupun konsert ini berlangsung di dalam dewan tertutup dan bukannya di pentas terbuka namun saya akan pastikan peminat bukan sahaja terhibur tetapi dapat bersama-sama menyanyi dan menari bersama saya.

“Saya akan bawa atmosfera dan aura konsert yang pernah saya jayakan di pentas terbuka ke dalam konsert itu.” Janji M.Nasir.

M.Nasir sewaktu mengadakan sidang media, semalam

Mengulas inisiatif penganjur menganjurkan konsert di dewan tertutup walaupun mengetahui kapasiti penonton tidaklah seramai seperti penganjuran di stadium, pelantun Mentera Semerah Padi ini memuji dan menyokong penuh usaha yang dijalankan mereka itu.

“Apa yang mereka lakukan itu sangat bagus dan saya puji inisiatif serta keprihatinan mereka itu. Dalam situasi hari ini, kita memerlukan penganjur yang berani untuk menganjurkan konsert. Tak kisahlah dengan cara apa sekali pun kerana dengan usaha mereka itu, secara tidak langsung dapat merancakkan atau mengerakkan kembali industri muzik yang sebelum ini agak malap susulan pandemik COVID-19.“ katanya

Konsert Satu Hari Raya Bersama Dato M.Nasir ini dianjurkan oleh Suria Angkasa Production Entertainment bersama rakan kongsi, Roman Abdi Sdn Bdn dan Luncai Emas Sdn Bdn serta disokong oleh Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA).

Sementara itu, mengulas pembabitan IRAMA, presidennya, Ayob Abd Majid memaklumkan konsert itu juga adalah persembahan amal yang bertujuan untuk membantu IRAMA menyantuni golongan penggiat seni yang kurang bernasib baik.

“Sepanjang IRAMA beroperasi, Kami memang tidak mendapat sebarang dana daripada mana-mana pihak atau kerajaan dalam menjalankan aktiviti kebajikan Kami. Justeru saya amat berterima kasih kepada penganjur dan juga M. Nasir yang sudi untuk menjayakan konsert ini selepas mendapat tahu persembahan ini juga berkonsepkan amal.

“Sebahagian daripada hasil jualan tiket nanti akan disumbangkan kepada IRAMA untuk diagih-agihkan kepada penggiat seni yang kurang bernasib baik, ” jelas Ayob

Ayob turut memberi jaminan konsert itu nanti bukan sahaja dapat menghiburkan peminat penyanyi yang mendapat jolokan Situ itu, tetapi juga turut memberi kepuasan maksimum kepada mereka.

“Selain pilihan lagu yang menarik dan menepati cita rasa peminat, konsert itu turut sempurna dari aspek teknikal apabila kami menggunakan khidmat penata cahaya dan sistem bunyi yang bagus serta berkualiti sama seperti yang kita lihat dan dengar di konsert yang dibuat di stadium,” katanya.

Presiden IRAMA, Ayob Abd Majid sewaktu di sidang media, semalam

Bagi mereka yang ingin menyaksikan figura hebat kesayangan mereka ini beraksi, harga tiket adalah seperti berikut:

VVIP RM15,000 per meja untuk lapan orang (termasuk sesi meet and greet), VIP RM9,800 per meja untuk lapan orang, PLATINUM RM7,800 per meja untuk lapan orang, GOLD RM5,800 per meja untuk lapan orang serta SILVER RM3,800 per meja untuk lapan orang.

Maklumat pembelian tiket boleh didapati dengan menghubungi Ayob Abd Majid (019 3682548), Sham Amir Hussain (011 55026994), Salimey (016 6720370) dan Vin (012 5342713).

M.Nasir bersama mereka yang terlibat dalam penganjuran Konsert yang bakal diadakan
Temu bual bersama Dato’ M.nasir

Foto & video: Unit Foto Kelkatutv

66 thoughts on “Konsert Satu Hari Di Hari Raya ubat kerinduan peminat M.Nasir”
  1. [url=https://clomidforsale.life/#]clomid pills where to buy[/url] buy clomid canada pharmacy

  2. [url=https://buylipitor.store/#]can i buy lipitor over the counter[/url] lipitor without prescription

Leave a Reply

Your email address will not be published.