July 14, 2024

KUALA LUMPUR –  Buat julung kalinya Rubbertapper Production House (M) Sdn Bhd menganjurkan konsert di Istana Budaya serta memilih Lah Ahmad sebagai penyanyi utama untuk konsert ini. Konsert yang bakal berlangsung pada 7 Oktober 2023 bermula jam 8.30 malam akan menjanjikan persembahan yang berprestij dan semestinya satu pengalaman manis buat peminat Lah Ahmad. Konsert yang diberi nama Lah Ahmad Jatuh Cinta Live at Istana Budaya ini diarahkan oleh YBhg Dato’ Haji Reduan Yusof yang bertindak selaku Pengarah Projek. 

Sudah semestinya pemilihan Lah Ahmad untuk konsert ini juga adalah berdasarkan keupayaan beliau memberikan persembahan secara langsung dan jiwa beliau yang sentiasa memberikan persembahan terbaik kepada peminat. Serta sejarah beliau di dalam industri yang sudah pun menjangkau lebih dari 25 tahun.

Beliau juga pernah memenangi Persembahan Vokal Terbaik di AJL ke 22. Selain tampil dengan irama R&B, beliau boleh membawakan pelbagai genre muzik dengan baik. Sepanjang pembabitan beliau di dalam industri ini, beliau telah menerbitkan 4 buah album. Antara lagu yang popular adalah Sempurna dan Terbaik, Adinda, Kerna Sayang dan Ayu yang mana ia juga dijadikan antara nama untuk tiket konsert beliau. 

Gabungan Pemuzik 

Konsert ini akan memberikan kelainan yang mana Lah Ahmad akan bergabung bersama Orkestra Simfoni Universiti Malaya ini di bawah pimpinan YBhg Profesor Dr. Hanafi Husin iaitu Dekan Fakulti Seni Kreatif Universiti Malaya. 

Pemilihan lokasi konsert di Istana Budaya adalah kerana kesesuaian dengan konsep persembahan, ia bertaraf antarabangsa dan berprestij. 

Lah Ahmad akan menghiburkan peminat selama dua jam dan anggaran 21 lagu akan diperdengarkan. Lah Ahmad juga akan membuat kejutan dengan menjemput beberapa penyanyi undangan. Konsert ini akan diketuai oleh En. Muhammad Shahwalnaz bin Hussin selaku Pengarah Muzik. Beliau juga merupakan pemuzik Orkestra Tradisional Malaysia di Istana Budaya.

Istimewa Untuk Peminat

Untuk konsert ini, Ideas Kuala Lumpur adalah sebagai penginapan rasmi yang bekerjasama dengan Rubbertapper Production House (M) Sdn Bhd yang juga menaja lokasi untuk majlis sidang media di Pool Side Bistro. 

Semoga dengan kerjasama ini dapat menyemarakkan lagi industri muzik yang mana Pool Side Bistro juga menyediakan satu tempat yang menarik untuk hiburan dimana pengunjung akan dihiburkan dengan persembahan ‘live band’. 

Selain dari itu,peminat Lah Ahmad yang berada di luar Kuala Lumpur juga akan mendapat harga istimewa sekiranya mereka menginap di Ideas Kuala Lumpur. 

Konsert ini juga disokong penuh oleh Radio SINAR sebagai radio rasmi. Radio SINAR juga memberikan tiket percuma kepada para pendengar melalui kuiz yang mereka sediakan. Tiket konsert telah mula dijual pada 25 Ogos lalu dan boleh dibeli secara atas talian dengan melayari ilassotickets.com .

Kepada peminat yang membeli tiket AYU, mereka boleh bertemu dengan Lah Ahmad untuk sesi Meet & Greet di Istana Budaya selepas selesai konsert berlangsung. 

Tiket konsert mengikut kategori yang ditetapkan bermula dengan harga RM390.00 (Ayu), RM290.00 (Ulangtahun), RM210.00 (Sempurna Dan Terbaik), RM170.00 (Kerna Sayang) dan RM130.00 (Adinda). 

Projek yang mendapat sokongan dari Kementerian Komunikasi dan Digital serta My Creative Venture ini diharapkan dapat memberi kepuasan kepada peminat Lah Ahmad, selain dapat memajukan lagi industri dengan melahirkan banyak lagi konsert ataupun aktiviti seni supaya industri ini maju seiring dengan tema Malaysia Madani. 

Pihak penganjur juga berharap agar konsert Lah Ahmad Jatuh Cinta Live At Istana Budaya ini akan memberi kenangan manis kepada peminat beliau bukan saja di Malaysia malah dari Singapura dan juga Negara Brunei.