KUALA LUMPUR, 26 JANUARI 2022 – Penyanyi terkenal Anuar Zain mengakui beliau terlalu cerewet dan selektif dalam apa pun yang beliau lakukan. Samaada melibatkan lagu, susunan muzik, pengarah muzik, persembahan, kolaborasi, dan apa sahaja berkaitan kerjaya seni.

“Sebenarnya saya memang sebegitu, sangat teliti, saya tidak kira siapa pun sama ada komposer baru, pelajar atau senior sekali pun yang penting saya melihat jika lagu itu bersesuaian dengan jiwa saya akan terima.” Kata Anuar.

Ditanya kenapa beliau amat selektif dalam penghasilan lagu, beliau berkata, “saya ada hak untuk itu, kerana saya ingin menghasilkan karya yang terbaik dan saya harus menyatukan diri saya dengan sesuatu yang berkualiti.”

Anuar juga menerima sesiapa sahaja yang difikirkan bagus dalam menghasilkan sesuatu karya dan bukan kerana populariti seseorang itu.

“Saya bukan bekerja kerana seseorang itu popular tetapi kerana merit seseorang itu. Jika orang berkata saya begitu, ya, memang saya begitu amat teliti untuk membuatkan lebih terbaik.” Ujarnya.

Anuar ditemui pada sidang media Makan Malam Amal Anuar Zain ‘Karena Aku Cinta’ di Hotel Pullman, Bangsar semalam.

Mengulas mengenai mini showcase bakal diadakan 5 Mac 2022 ini, pelantun lagu hit Sedetik Lebih itu meluahkan keterujaan kerana sudah hampir dua tahun tidak membuat sebarang persembahan pentas dan bertemu peminat secara bersemuka.

Anuar Zain ketika sidang media Makan Malam Amal ‘Karena Aku Cinta’

“Majlis makan malam amal anjuran bersama Bond Holdings Sdn Bhd, Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan Sycal Ventures Berhad ini bertujuan untuk berhibur sambil beramal. Malah jemputan rasmi juga telah dipersembahkan kepada Duli-Duli Tuanku Perak,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Bond Holdings Sdn Bhd, Encik Ong Teng Boon.

Penganjuran makan malam amal yang bakal diadakan di Ipoh International Convention Centre, (IICC) sebagai salah satu platform bagi mengumpul dana untuk disalurkan kepada anggota-anggota barisan hadapan seta keluarga ‘Frontliners’ yang terkorban ketika menjalankan tugas sepanjang Pandemik Covid-19 serta menghargai penggiat seni tempatan yang terkesan kerana Pandemik Covid-19. Malah ia juga bertujuan untuk mengembalikan kemeriahan industri muzik selepas pandemik.

Persembahan selama hampir sejam yang bakal bermula jam 8.30 malam dengan dimuatkan lapan buah lagu itu akan diiringi petikan piano oleh Lee Sze Wan yang juga bertindak selaku pengarah muzik.

Harga tiket dari RM 230.00, RM280.00 dan RM380.00. Sebarang info lanjut dan pembelian tiket boleh hubungi atau WhatsApp di talian 011-36088001 atau boleh dapatkan tiket di kaunter tiket Bond Suites Sales Gallery @IICC.

Temu bual bersama Anuar Zain

42 thoughts on “‘Saya ada hak untuk itu’ – Anuar Zain”

Leave a Reply

Your email address will not be published.