July 19, 2024

JAKARTA, 27 SEPTEMBER 2021 – Penantian sudah berakhir! Akhirnya yang ditunggu-tunggu telah tiba. Penyanyi muda yang cantik dan berbakat Ziva Magnolya akhirnya dapat merealisasikan impiannya untuk berduet dengan idolanya Rizky Febian dalam single terbaru mereka “Terlukis Indah”.

Ziva Magnolya yang dilahirkan pada bulan Mac 2001, semenjak kecil lagi bakat menyanyinya sudah terserlah. Sebenarnya, minat untuk menyanyi telah berputik sejak dia berusia 4 tahun lagi.

Sebelum menjadi finalis Indonesian Idol musim kesepuluh, Ziva pernah mengikuti beberapa acara pencarian bakat seperti Popstar dan I Can See Your Voice Indonesia. Selain itu, dia juga terkenal di media sosial kerana sering membuat  cover atau menyanyikan kembali lagu-lagu penyanyi terkenal.

Single ini, yang dilancarkan di bawah naungan Universal Music Indonesia, adalah karya yang paling dinantikan dari kolaborasi duet Ziva Magnolya dan Rizky Febian. Ini disebabkan, kedua-duanya sering bekerjasama untuk menyanyi secara langsung.

Sehingga akhirnya single “Terlukis Indah” dikeluarkan sebagai tanda terima kasih yang mendalam kepada peminat yang mahukan Ziva Magnolya dan Rizky Febian berkarya bersama. Sebenarnya, Rizky Febian sendiri mahu agar perkara ini dapat direalisasikan sejak tahun lalu.

Single “Terlukis Indah” mengambil tema percintaan dengan menceritakan tentang cinta pada pandangan pertama. Kisah ringan yang lumrah berlaku dalam kehidupan cinta ramai orang.

Bermula dari pertemuan pertama, timbulnya perasaan suka, akhirnya bersama dalam satu perjalanan cinta. Sungguh ringkas cerita dan mesej dalam lirik lagu “Terlukis Indah”.

Lagu ini yang digubah oleh Rizky Febian sendiri mempunyai susunan yang sangat merdu didengar. Pop yang ceria menjadi asas kepada warna muzik yang ditampilkan dalam single “Terlukis Indah”.

Dengan sedikit sentuhan suasana RnB serta susunan muzik yang groovy ditambah dengan kualiti vokal mereka berdua yang mampu menjadi senjata utama dari segi suara dalam single “Terlukis Indah” ini. Pakej yang lengkap dari sebuah karya yang hebat!

“Terlukis Indah” telah menyatukan Ziva Magnolya dan Rizky Febian

Perjalanan karier Ziva Magnolya bermula apabila Rizky Febian menemui bakatnya semasa uji bakat Indonesia Idol kesepuluh pada tahun 2019-2020. Impian Ziva untuk bertemu dengan idolanya tercapai di pusingan kesepuluh Indonesian Idol. Mereka juga telah berduet menyanyikan lagu “Berpisah Itu Mudah” dengan persembahan yang memukau. Sehingga akhirnya Ziva memasuki tiga acara pencarian bakat teratas.

Pada masa itu, Ziva Magnolya mendapat undangan khas dari Rizky Febian semasa uji bakat di Jakarta. Dan, pada kesempatan itu Ziva telah membuat Rizky Febian kagum dengan lagu yang dinyanyikannya, “Kesempurnaan Cinta” milik Rizky Febian. Keputusan yang tepat kerana Ziva Magnolya akhirnya berjaya mendapat tempat ketiga dalam acara pencarian bakat tersebut.

Single “Terlukis Indah” dari Ziva Magnolya dan Rizky Febian boleh didengari di semua platform digital penstriman muzik. Masukkan lagu ini ke dalam senarai playlist harian anda. Selamat mendengar, Zivellas!

Rizky Febian & Ziva Magnolya – Terlukis Indah (Official Music Video)

210 thoughts on “‘Terlukis Indah’ kolaborasi Ziva Magnolya bersama idolanya

 1. [url=https://medrxfast.com/#]buy prescription drugs from canada[/url] buy prescription drugs online legally

 2. [url=https://medrxfast.com/#]canadian pharmacy[/url] comfortis for dogs without vet prescription

 3. [url=https://drugsbestprice.com/#]ed therapy[/url] pain meds without written prescription

 4. [url=https://stromectolbestprice.com/#]stromectol tablets uk[/url] ivermectin for goat lice

 5. uses for amoxil [url=http://amoxilus.com/#]purchase amoxicillin 500mg canada [/url] amoxicillin and dogs amoxicillin en espaГ±ol

 6. [url=https://stromectolbestprice.com/#]ivermectin rats[/url] does ivermectin kill liver flukes

 7. [url=https://allpharm.store/#]dapoxetine[/url] cheap viagra online canadian pharmacy

 8. [url=https://onlinepharmacy.men/#]cheap pharmacy no prescription[/url] tops pharmacy

 9. [url=https://erectionpills.shop/#]best non prescription ed pills[/url] best otc ed pills

 10. [url=https://canadiandrugs.best/#]cheap pet meds without vet prescription[/url] best canadian pharmacy online

 11. [url=https://pharmacyizi.com/#]prescription drugs online without[/url] ed devices

 12. [url=https://pharmacyizi.com/#]cvs prescription prices without insurance[/url] top ed drugs

 13. [url=https://pharmacyizi.com/#]buy cheap prescription drugs online[/url] over the counter ed treatment

 14. [url=https://stromectol.life/#]stromectol for sale[/url] purchase oral ivermectin

 15. [url=https://doxycyclineforsale.life/#]doxycycline monohydrate[/url] doxycycline uk cost

Comments are closed.