July 14, 2024

Siti Nordiana bakal berkahwin? Siti Nordiana bakal naik pelamin?  Siti Nordiana cantik berbusana pengantin dan Siti Nordiana mahu mengumumkan hari paling bersejarah dalam hidupnya….?

Semua itu menjadi spekulasi yang bertebar kencang beberapa hari kebelakangan ini. Semuanya gara-gara foto diri penyanyi berusia 39 tahun itu yang manis menyarung gaun pengantin warna putih tersebar di internet.

Sidang media yang telah diadakan pada 30 Januari lalu telah memberi laluan kepada Siti Nordiana Alias memberi jawapan kepada setiap persoalan dan spekulasi yang bertebaran.

Tanpa berselindung, bintang yang sudah lebih dua dekad bertapak kukuh dalam industri seni tempatan khususnya muzik mengaku ada yang istimewa di sebalik tersebarnya foto beliau menyarung gaun putih bak pengantin tersebut.

Menyarung busana tersebut barangkali sinonim dengan acara pernikahan tetapi ‘perkahwinan’ yang membabitkan Siti Nordiana ini bukan melihatkan seorang lelaki sebaliknya jutaan hati lelaki dan wanita yang menjadi tulang belakang kariernya selama ini iaitu peminat.

“Saya dengan rendah hati memohon maaf jika ada pihak yang salah faham dan menyangka saya akan mendirikan rumah tangga selepas tersebarnya foto berbusana pengantin baru-baru ini.

“Sebenarnya fotografi itu diadakan khusus untuk acara istimewa, julung kali ini dan sangat bermakna ini.

“Ia untuk konsert perdana sepanjang lebih dua dekad saya berkecimpung dalam dunia seni khususnya muzik iaitu Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun.

“Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun terlalu istimewa buat saya kerana akan menjadi panggung dan ‘pelamin khas’ untuk saya meraikan karier bersama peminat yang tidak pernah berhenti menyokong perjalanan muzik saya selama ini,” ujar Siti Nordiana merungkai spekulasi ‘perkahwinannya.’

Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun akan dilaksanakan pada 11 Mei 2024 di Zepp KL bermula pukul 8.30 malam.

Bagi penyanyi kelahiran Negeri Sembilan ini, Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun akan menjadi saksi jatuh bangun dan sepak terajang perjalanan karier yang tidak semuanya manis namun setiap satu diambil sebagai pelajaran buat dirinya kekal relevan dengan pasaran masa kini.

Di panggung Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun juga Siti Nordiana akan menggamit nostalgia peminat menerusi lagu-lagu miliknya seperti Bukan Mengungkit Tapi Membangkit, Tak Upaya Menangis Lagi sehingga Satukan Rasa.

Pihak penganjur, Icon Entertainment pula menyifatkan pemasaran yang diwar-warkan selari dengan konsep konsert yang dicetuskan. 

Ia bukan publisiti murahan memandangkan Siti Nordiana telah mencetak sukses dengan pelbagai anugerah yang telah dicapai selain profil beliau sebagai penyanyi yang telah membuktikan bakat nyanyian sebagai bukan hanya penyanyi Pop tetapi Balada, Entik Kreatif dan Irama Malaysia.

Menurut penganjur Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun, Iman Tang, mesej yang ingin disampaikan menerusi poster sehingga ke konsert kelak amat jelas iaitu ingin membangkitkan kembali nostalgia atau memori bukan hanya Siti Nordiana tetapi juga peminat yang hadir.

“Semua hal yang berkaitan dengan Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun adalah tentang menggamit nostalgia.

“Menyebut nama Siti Nordiana sendiri kita sudah berasa nostalgia dan terus terkenang lagu-lagu hit mendayu-dayu beliau seperti Memori Berkasih, Resipi Berkasih dan Gurauan Berkasih.

“Kebanyakan lagu beliau dilahirkan pada sekitar awal tahun 2000 tapi masih bersifat malar segar sehingga sukar dilupakan peminat. 

“Siti Nordiana sendiri telah membuktikan bakat nyanyiannya sejak kecil dan masih relevan terhadap industri sehingga kini. Ini juga yang membuat Icon Entertainment mahu menganjurkan Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun selepas melihat beliau belum pernah melakukan konsert sepanjang kariernya.

“Jadi Icon Entertainment membawa konsep memori atau nostalgia lagu-lagu Siti Nordiana yang penuh dengan kisah cinta dalam Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun,” ujar Mike Manicka selaku wakil pihak penganjur.

Pada malam Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun juga, peminat yang hadir WAJIB menyarung busana MEMORI SILAM untuk larut dalam momen dan sejarah yang bakal dicipta menerusi konsert tersebut.

“Wajib berpakaian memori silam kerana sekali lagi saya tekankan Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun adalah tentang nostalgia.

“Jadi apa yang dimaksudkan dengan pakaian memori silam ini adalah memakai busana pertama kali keluar bercinta atau dating, pakaian sweet couple dengan pasangan anda atau pakaian sewaktu cinta monyet di zaman sekolah (kecuali baju sekolah).

“Konsep ini adalah untuk lebih membangkitkan kehangatan dan menggamit nostalgia semua yang hadir,” kata Mike lagi.

Buat peminat, inilah momen terbaik untuk menggamit kenangan bersama Siti Nordiana. Pastikan kehadiran wajib anda di Memori Berkasih Siti Nordiana 25 Tahun pada 11 Mei 2024 di Zepp Kuala Lumpur.

Tiket-tiket berharga RM188 (PALING COMEL), RM228 (MEMORI BERKASIH), RM308 (MAINAN CINTA), RM4888 (VIP BOX, 8 PAX PER BOX) boleh dibeli menerusi atas talian www.ticket2u.com.my atau hubungi talian hotline 012 6530 700 (whatsapp).