April 17, 2024

KUALA LUMPUR – Kumpulan sensasi punk rock Malaysia, Bunkface, bersedia untuk memukau penonton sekali lagi dengan penerbitan single terbaharu mereka, “Hilang”, yang telah dilancarkan pada 9 Februari lalu. Lagu tersebut akan tersedia di semua platform streaming digital utama.

Setelah kejayaan lagu-lagu hit terdahulu mereka, Bunkface kembali dengan “Hilang”, single keempat dari album terbaharu mereka yang dinantikan dengan penuh kerinduan, yang dijadualkan untuk dikeluarkan pada tahun ini. Dengan vokal yang kuat dan instrumen yang dinamik, “Hilang” berjanji untuk menjadi tambahan yang menarik dalam repertoar Bunkface.

Kredit komposisi untuk “Hilang” adalah milik Sam, Youk, Paan, Biak, Epul, dan Ajam, dengan Sam mengambil alih penerbitan lirik. “Tanpa Allah pasti hilang arah tuju kehidupan” ujar Sam mengenai pesanan disebalik lirik lagu yang boleh dikatakan berunsur ketuhanan. Dikeluarkan di bawah bendera Bunkface Production Sdn Bhd, single ini menandakan satu lagi capaian penting dalam kerjaya gemilang kumpulan ini.

Peminat boleh menjangka keghairahan dan semangat yang menjadi ciri khas Bunkface dalam muzik mereka, apabila “Hilang” membawa pendengar dalam perjalanan melalui emosi yang tulen dan melodi yang memukau. Untuk maklumat lanjut dan kemas kini, ikuti Bunkface di platform media sosial.

Untuk info, Bunkface ialah sebuah band rock Malaysia yang terkenal dengan persembahan bertenaga dan melodi yang menarik. Sejak penubuhannya, mereka telah mendapat sokongan yang teguh dan pencapaian yang meluas dengan lagu-lagu hit mereka.