July 18, 2024

KUALA LUMPUR – Bersedia untuk meresapi dunia muzik alternatif yang menggemparkan dengan kembalinya “Here Comes the Sun Eater” (HCTSE) untuk tahun 2023. Konsert yang dinantikan ini menjanjikan pameran luar biasa, menampilkan beberapa artis terkemuka Indonesia, termasuk Hindia, .Feast, dan Mantra Vutura, bersama dengan Midnight Fusic dari Malaysia.

Kerjasama yang Belum Pernah Terjadi Sebelum Ini
HCTSE bukan sekadar konsert; ia adalah perayaan perpaduan budaya muzik Indonesia dan Malaysia. Yang membezakan acara ini ialah kerjasama baharu antara Sun Eater, sebuah syarikat hiburan dan muzik utama yang mewakili beberapa bintang terbesar Indonesia, dan TAPAUasia, pusat komuniti indie Asia Tenggara. TAPAUasia juga terkenal sebagai penganjur festival indie Malaysia yang paling signifikan, TAPAUfest.

Konsert akan berlangsung pada Ahad ini 10 Disember 2023 bertempat di Zepp Kuala Lumpur bermula jam 6 petang hingga 10.30 malam. Tiket boleh didapati di www.TAPAUtix.asia.

“HCTSE” menjanjikan malam muzik yang luar biasa, perpaduan, dan pasaran kerjasama yang bertenaga. Jangan lepaskan pengalaman ini, di mana muzik tidak mengenal sempadan dan Indonesia serta Malaysia bersatu untuk meraikan muzik seperti tidak pernah sebelumnya.