February 24, 2024

BANDUNG – Kota Bandung di Jawa Barat digelarkan sebagai kota seni yang penuh keterampilan dan memberi inspirasi. Buktinya, begitu ramai seniman dan penggiat seni di Indonesia adalah berasal dari Bandung.

Lebih sedekad yang lalu, muncul sekumpulan anak muda yang tampil dengan muzik popular kontemporari. Muzik berasaskan jazz dan bernuansakan eklektik memberikan karakter pada persembahan mereka. Variasi penggunaan instrumen ‘brass’ dan ‘horn’ seperti saxophone memberi kelainan dan berjaya menambat telinga pendengar dengan single pertama mereka ‘Aku Cinta Dia Yang Cinta Pacarnya’ pada 2015.

Juicy Luicy bakal bikin konsert di Kuala Lumpur

Ditubuhkan secara rasmi pada 2012, kumpulan yang dinamakan JUICY LUICY ini adalah terdiri dari Julian Kaisar (vokal), Denis Ligia (gitar), Zamzam YM (saxophone), Dwi Nugroho (drums), dan Bina Bagja (bass).

Vokalis Julicy Luicy, Julian Kaisar mengatakan ini adalah konsert solo pertama mereka di Kuala Lumpur, dan Juicy Luicy band di dalam fasa persiapan konsert di Kuala Lumpur.

“Perbincangan pemilihan lagu yang bakal dipersembahkan, senarai lagu-lagu hits kami khas untuk fans di Malaysia dengan arrangement “live” yang sesuai untuk peminat menyanyi bersama sama kami.

“Kami akan menyampaikan rangkaian lagu lagu hits seperti Jangan Tergesa, Lantas, Tampar, Mawar Jingga, Terlalu Tinggi dan lain lain lagi, khusus buat mengubat kerinduan peminat setianya di sini.

“Jika ada peminat yang ingin kami menyampaikan lagu kegemaran mereka, boleh tinggalkan komen di akaun Instagram @miebirdprojects supaya kami boleh pertimbangkan lagu itu nanti.” Katanya.

Juicy Luicy Sentimental Live In Kuala Lumpur

Denis Ligia pemain gitar Juicy Luicy pula berkata, mereka sudah lama menanti peluang untuk menghiburkan peminat di Malaysia yang juga penyokong kuat mereka sejak awal penubuhan Juicy Luicy.

Denis menambah, mereka perlu terus berkarya dan menghasilkan karya yang jujur buat peminat.

“Karya yang jujur perlu lahir dari hati. Kami akui persaingan dari kumpulan lain cukup besar di Indonesia tetapi setiap kumpulan ada kelebihan dan tarikan tersendiri dan peminat pun ada band kegemaran mereka,” katanya.

Kalau bukan berkat kamu semua, tidak mungkin kami akan membuat persembahan di sini. Tentunya ini sangat membahagiakan bagi kami dimana salah salah satu tujuan Juicy Luicy adalah bisa bermain di luar negeri dan itu akhirnya bisa terwujud. Kami pasti akan lebih bersemangat untuk terus berkarya dan menghibur fans di Malaysia” jelas Julian sang vokalis.

JUICY LUICY adalah satu jenama muzik baru di Malaysia. Lagu mereka terkesan di hati pendengar dengan muzik yang kontemporari, lirik yang ringkas namun bermutu dan imej mereka yang bersih dan penuh gaya. Kedatangan mereka ke Kuala Lumpur tahun ini dijangka akan membangkitkan satu gelombang muzik yang pasti menarik ramai para pendengar dan peminat mereka di Malaysia.

Juicy Luicy

JUICY LUICY akan mengadakan persembahan konsert solo mereka di Zepp KL pada 25 Jun 2023, Ahad jam 8:30 malam.

TIKET:
Cat 1 – LANTAS – RM 145.00 (Free Standing)
Cat 2 – MAWAR JINGGA – RM 245.00 (Premium Seat)
Cat 3 – TANPA TERGESA – RM 195.00 (Normal Seat)
VIP BOX – SAYANGNYA – RM 365.00 – Per pax(8Pax per box) Meet & Greet – RM 115.00 – Poster + Tag.

Tiket konsert boleh didapati di laman web www.ilassotickets.com. Untuk sebarang pertanyaan berkenaan tiket konsert, boleh menghubungi talian hotline 011 1329 7822 (WhatsApp sahaja).

Ikuti laman sosial media @miebirdprojects dan laman web www.miebirdprojects.asia untuk info terkini acara konsert JUICY LUICY. SENTIMENTAL Live in Kuala Lumpur.