April 22, 2024

KLANG – Resorts World Cruises, syarikat pelayaran antarabangsa terkini Asia, dengan bangganya memulakan kempen “Sayang Lokal” di Malaysia dengan menampilkan salah seorang penyanyi, pelakon dan hos televisyen terkemuka negara, Alif Satar bersama kumpulannya The Locos. Pelancarannya semalam adalah permulaan bagi kempen “Sayang Lokal” yang bertujuan menyokong pelbagai inisiatif warga tempatan. Ini termasuk memberi peluang kepada bakat-bakat Malaysia dan perniagaan tempatan dengan menyediakan platform tambahan di atas kapal pelayaran untuk meningkatkan kesedaran dan membolehkan mereka mencapai ke khalayak yang lebih luas di dalam dan luar negara.

Alif Satar & The Locos adalah artis tempatan pertama yang melancarkan album mereka dan mengadakan persembahan mini di atas kapal pelayaran Genting Dream di Port Klang, Malaysia. Sebagai sebahagian daripada kerjasama antara Resorts World ; Cruises dan Warner Music Malaysia, Genting Dream memilih untuk menjadi tuan rumah bagi pelancaran album dan persembahan mini Alif Satar & The Locos di Teater Zodiac yang mempunyai 999 tempat duduk ini. Alif Satar & The Locos membawakan lagu-lagu yang dimuatkan di dalam album terbaharu mereka berjudul ‘Alif Satar & The Locos’. 

Album terbaharu ini merangkumi sebanyak 7 buah lagu iaitu Anugerah Terindah, Lelaki X Sempurna feat. Diandra Arjunaidi, TOXIC, Isteri, Hey! dan Senyum. Lagu-lagu di dalam album ini telah dipersembahkan oleh Alif Satar & The Locos khas buat tetamu dan media yang hadir semalam. Sejajar dengan itu, Alif Satar & The Locos bersama wakil-wakil dari Resorts World Cruises, Puan Cynthia Lee, Naib Presiden Bahagian Jualan (Malaysia) bersama Kapten Jukka Silvennoinen dari Genting Dream, serta Encik Carter Ng, Pengarah Associate, Digital Account & Business Development, Warner Music Malaysia, telah merasmikan pelancaran kempen “Sayang Lokal” Resorts World Cruises di Malaysia dan juga album ‘Alif Satar & The Locos’. 

“Bagi pihak Resorts World Cruises, kami gembira dapat memulakan kempen ‘Sayang Lokal’ ini di Malaysia dan memulakannya dengan salah satu artis terkemuka Malaysia, Alif Satar & The Locos Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Warner Music Malaysia atas kerjasama mereka dalam inisiatif ‘Sayang Lokal’ ini. Melalui kempen ini, kami berharap dapat menyokong, mempromosikan dan memperkenalkan lebih banyak bakat dan produk tempatan serta dapat menggerakkan industri tempatan ke aras antarabangsa,” kata Encik Michael Goh, Presiden Resorts World Cruises. 

Bagi Pengarah Associate, Digital Account & Business Development, Warner Music Malaysia, Encik Carter Ng, “Saya mewakili Warner Music Malaysia amat berbesar hati apabila kami dapat bekerjasama dengan Resorts World Cruises dalam melancarkan album terbaru Alif Satar & The Locos Saya juga berasa bangga apabila Alif Satar & The Locos merupakan artis tempatan pertama yang berpeluang melancarkan album di atas kapal mewah Genting Dream ini,” ujarnya.

“Alif Satar & The Locos sangat gembira dan bersyukur kerana dapat menjadi sebahagian daripada kempen ‘Sayang Lokal’ Resorts World Cruises dan pada masa yang sama dapat melancarkan album kami dengan persembahan mini di atas kapal Genting Dream ini. la adalah impian yang menjadi kenyataan bagi kami kerana bukan setiap hari kami berpeluang melancarkan dan beraksi di atas kapal. Kami juga gembira kerana dapat mencipta pengalaman dan kenangan unik yang baru bagi kumpulan kami, tetamu dan juga peminat yang hadir hari ini,” tambah Alif Satar mewakili kumpulan Alif Satar & The Locos.

Genting Dream yang dijadualkan berlepas dua kali seminggu menawarkan pelayaran dua hala dari Port Klang, yang menawarkan pelayaran 3 malam ke Penang atau Phuket-Singapura dan pelayaran 4 Malam ke Singapura. Sebagai ‘Resorts Cruising at Sea’, tetamu dapat menikmati pelbagai tawaran menarik dalam harga pakej pelayaran, termasuk makanan sepanjang hari secara percuma dengan pelbagai hidangan antarabangsa dan Asia.

Sebagai kapal pelayaran pertama di dunia yang mesra halal mengikut Piawaian OIC / SMIIC, para pelancong Muslim akan mendapat akses kepada makanan dan minuman yang disahkan halal di bahagian yang dikhaskan di restoran The Lido, yang juga menyediakan hidangan vegetarian dan juga jain. Bilik solat juga disediakan di atas kapal untuk keselesaan para tetamu Muslim. 

Tawaran menarik lain yang disertakan untuk tetamu termasuk persembahan pentas antarabangsa yang mengagumkan di teater Zodiac, taman tema air dengan kolam renang dan 6 gelongsor air, rope courses dan ziplines, rock-climbing wall dan lebih banyak lagi aktiviti rekreasi untuk seisi keluarga.

Kredit Foto : Papa Din