May 23, 2024

“2023 KIM SEJEONG 1ST CONCERT TOUR ‘The 門’DI KUALA LUMPUR” yang dianjurkan oleh ACO Media, dengan kerjasama METALIVE WORLD dan SUNNY SIDE UP, telah berlangsung pada 29 Oktober di Mega Star Arena, Kuala Lumpur. Konsert selama dua setengah jam penuh dengan nyanyian, tarian, dan interaksi yang menghiburkan, memuaskan peminat-peminat “Sesang.”

Kim Sejeong, yang pertama kali tampil di Malaysia, merasakan sambutan hangat peminatnya sejak tiba di lapangan terbang. Dalam satu lagu, “Destiny,” beliau mengungkapkan bahawa Sesang adalah “destiny”nya, dan seringkali merindui peminatnya ketika beliau mencipta muzik pada waktu malam. Ini menyentuh hati peminatnya.

Setelah menyanyikan lagu “Send A Letter,” Kim Sejeong juga membacakan surat yang ditulisnya untuk peminat, mengucapkan terima kasih kepada peminat yang telah memberikan sokongan dan kasih sayang sepanjang perjalanannya dari kumpulan terhad I.O.I hingga Gugudan, dan akhirnya menjadi penyanyi solo.

“Dalam pelbagai ucapan, saya telah belajar banyak dan berkembang. Tanpa Sesang yang duduk di sini hari ini, saya tidak akan mencapai apa-apa. Peminat saya selalu menyambut saya dengan cara yang sama seperti dahulu. Saya berharap saya dapat memberikan Sesang hari yang tidak dapat dilupakan,” katanya.

Kim Sejeong, yang baru sahaja kembali dengan album studio pertamanya “門” pada awal September, menampilkan lagu utama “Top or Cliff” di dalam konsert. Beliau juga memberikan pengajaran kepada peminat mengenai dua lagu dalam albumnya, iaitu “Voyage” dan “In The Rain,” dan menghidupkan suasana dengan tarian yang energetik.

Selain daripada itu, Kim Sejeong juga menarik perhatian sebagai penyanyi OST yang menyumbang kepada beberapa drama Korea popular. Beliau memaparkan klip-klip dari drama seperti “Business Proposal,” “The Uncanny Counter,” dan “School 2017” semasa beliau menyanyikan lagu tema utama “Love, Maybe,” membiarkan peminat merasai kembali romantika dalam drama-drama tersebut.

Sebelum mengakhiri konsert, Kim Sejeong menghadirkan kejutan dengan menyanyikan lagu-lagu rahsia, termasuk “Over The Rainbow” dari album terbarunya, serta versi pendek daripada “Slow Motion” dan “West Sky,” dan “Fingertips” yang pernah beliau nyanyikan semasa bersaing dalam rancangan realiti “Produce 101.” Kim Sejeong juga memenuhi permintaan peminat lelaki dengan mengedarkan kekanak-kanakan dan tersenyum malu-malu selepas membaca skrip, reaksi yang mengundang jeritan gembira dari peminat.

Setelah menonton video yang diterbitkan oleh Sesang Malaysia untuknya, Kim Sejeong berkata, “Terima kasih atas video-video ini, saya sangat suka. Walaupun saya tidak tahu bila saya akan kembali ke Malaysia lagi, tetapi saya yakin anda semua akan datang, bukan?” Selain mengucapkan rasa terima kasih kepada peminat, beliau juga berjanji untuk bertemu mereka lagi pada masa depan.”