July 14, 2024

KUALA LUMPUR, 6 February 2021 – Band rock pertama di bawah naungan Rocketfuel Entertainment, MADAM, yang dianggotai empat anak muda penuh berbakat yang terdiri daripada Putera (vokalis), Azuan (pemain bass), Herman (pemain dram) dan Fadhil (pemain gitar) kembali dengan single terbaharu yang lebih menyengat berjudul ‘Musnah’ selepas kejayaan luar jangkaan single pertama mereka.

Lagu yang bergenre rock moden tersebut dicipta oleh penulis lirik hebat iaitu Amy Bong, manakala melodinya pula di susun oleh komposer terkenal tanah air, Zimi Sofazr, dan diterbitkan oleh Rocketfuel Entertainment dengan kerjasama JOOX.

MADAM terbit Single terbaru berjudul ‘Musnah’

Single pertama MADAM berjudul ‘Luka’ yang berjaya meraih tontonan hampir 3 juta di saluran YouTube Rocketfuel Network membuktikan bahawa mereka merupakan artis baru yang wajar diberi perhatian.

“Alhamdulillah, kami amat bersyukur dan berterima kasih dengan sambutan luar jangkaan oleh penggemar muzik rock tanah air terhadap single Luka, rata-rata daripada mereka memberikan respon yang positif dan membina,” kata Putera.

Bercerita mengenai single terbaru MADAM, Azuan menerangkan, “Musnah mengisahkan tentang sepasang kekasih yang gagal dalam percintaan.”

“Kisah cinta mereka yang pada awalnya bahagia kemudian berakhir dengan kemusnahan kerana tiada setia dalam perhubungan tersebut, kiranya Musnah adalah prekuel kepada Luka.

Sesi rakaman yang berlangsung selama 2 hari di Pro Studio, Cheras telah dilakukan ketika Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) pada bulan Disember 2020 yang lalu dengan mengikuti peraturan SOP yang ditetapkan.

Proses rakaman berjalan sangat lancar dan dalam mood yang menyeronokkan dengan komposer berpengalaman iaitu saudara Zimi Sofazr kerana kami sudah biasa bekerja dengan beliau, dan tahu apa yang dikehendakinya selain banyak yang kami pelajari daripada beliau,” ujar Herman.

MADAM membuktikan kehebatan mereka sebagai band rock baru walaupun diperkenalkan ketika PKPP

Manakala, video muzik (MV) Musnah yang bakal dilancarkan tidak lama lagi turut memaparkan jalan cerita yang menarik, jelas Fadhil, MADAM lebih mementingkan visual persembahan untuk MV kali ini tetapi masih menyelitkan elemen drama selari dengan jalan cerita Musnah iaitu kisah cinta yang menemui kemusnahan akibat tiadanya setia.”

Walaupun band MADAM diperkenalkan ketika PKPP, ia tetap membuktikan kehebatan mereka sebagai band rock baru dan usaha yang dilakukan oleh pihak pengurusan membuahkan hasil.

Menurut En. Feros Sayna, Ketua Label Rocketfuel Entertainment, “Kami merasa bangga dengan kejayaan yang ditunjukkan MADAM dengan single pertama mereka, dan saya yakin single Musnah mampu menandingi pencapaian single Luka.”

“Saya berharap semoga single Musnah akan didengari oleh seramai pendengar yang boleh, dan digemari oleh semua yang mendengarnya demi memberi kami lebih semangat dalam menghasilkan banyak lagi karya-karya bermutu pada masa akan datang,” ujar Putera.

Lagu ‘Musnah’ boleh mula didengari 3 February ini secara eksklusif melalui penstriman atas talian terhebat, JOOX. Manakala video lirik rasmi lagu ‘Musnah’ ini juga boleh ditonton khas hanya di saluran YouTube Rocketfuel Network pada tarikh yang sama.

video lirik rasmi lagu ‘Musnah’

16,698 thoughts on “MADAM TERUS MARA DENGAN ‘MUSNAH’

  1. levothyroxine 200 mcg [url=https://synthroidus.com/#]average cost of synthroid 100mcg [/url] how much does levothyroxine cost what is the best time of day to take levothyroxine

  2. synthroid for dogs [url=https://synthroidus.com/#]where can i purchase synthroid [/url] will levothyroxine cause weight loss how much does levothyroxine cost

  3. Pingback: live casino online