April 16, 2024

PETALING JAYA – Majlis pelancaran produk terbaru oleh Syarikat TWOMEE HEALTH & BEAUTY (M) SDN. BHD. Majlis yang dirasmikan oleh pengasas produk kosmetik TWOMEE iaitu Dato Suraya Binti Hj Semaru ini berlangsung di Royale Chulan Damansara. Majlis yang diadakan pada Sabtu lalu, 9 Mac 2024. Turut dimeriahkan dengan kehadiran duta Twomee iaitu Datin Noor Hasliah Abu Hassan atau lebih dikenali sebagai Datin Alyah. Beliau turut menyampaikan sebuah lagu tema Twomee pada hari tersebut. Lagu tersebut dicipta oleh komposer Exactesy dan Rudeen manakala lirik pula dicipta oleh a a a cm. Tidak terkecuali beberapa artis dan pempengaruh media sosial tempatan turut menjadi tetamu di majlis perasmian tersebut, antaranya, Nadia Brian, Luqman Podolski, Adira Suhaimi, Ani mayuni, Yasmin Aziz, Sarah Suhairi dan ramai lagi. 

“Bukan mudah untuk menghasilkan produk kosmetik yang berkualiti, kerana ia perlu melalui pelbagai ujian klinikal termasuk proses penyelidikan dan pembangunan yang berulang kali sehingga mendapatkan hasil yang terbaik. Harapan saya untuk memastikan jenama Twomee ini menjadi salah satu produk kosmetik pilihan pengguna”. Kata Pengasas produk Twomee, Dato Suraya.

Terhasilnya idea Makeup Based 3 dalam 1 ini disebabkan oleh kesibukan wanita alaf baru yang kebanyakkannya berkerjaya dan masa mereka sangat terhad. Dari masalah itulah tercetusnya idea untuk menghasilkan produk yang cepat digunakan, berkualiti dan sangat sesuai untuk menjaga semua jenis kulit. 

Menurut Datin Alyah selaku Duta produk Twomee, beliau sangat bersyukur dan berterima kasih kepada pengasas iaitu Dato Suraya yang sudi bekerjasama dengannya. “Saya tahu dengan keadaan sekarang persaingan sangat kuat, ramai diluar sana yang lebih hebat dari saya. Inilah namanya rezeki dan saya perlu kerja lebih kuat untuk membantu jenama ini agar mendapat sambutan yang baik dipasaran. Saya akan memainkan peranan saya sebagai duta produk untuk memperkenalkan Twomee dipasaran”.

“Apa yang membezakan, kelebihan produk Twomee dengan produk lain ialah produk Twomee ini bukan sekadar untuk bersolek semata ia juga boleh dijadikan produk penjagaan kulit yang sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina. Jadi kami menyasarkan Twomee untuk semua, bukan hanya wanita”. Tegas Puan Mastura Mahmud, Ketua Pengarah Operasi Twomee. 

Jenama Twomee yakin bahawa produk ini dapat memberikan hasil yang terbaik kerana bahan-bahan semula jadi yang kami gunakan ini diimport dari luar negara. Antaranya ialah Petroleum yang dapat mencegah punca kehilangan kelembapan pada kulit. Selain itu, bahan seperti Helichrysum merupakan herba yang dapat mencegah penuaan kulit, menghalang keradangan kulit dan sangat membantu kulit yang bermasalah. Disamping itu kami menggunakan Snow Mushroom sebagai agen kelembapan yang berkesan 3 kali ganda lebih baik dari Hyaluronic Acid

Selepas majlis pelancaran ini, kami akan lebih giat melakukan aktiviti promosi dan pemasaran serta jualan atas talian disemua platform media sosial kami seperti Tiktok, Facebook dan Instagram. Penjualan produk fizikal boleh didapati ibu pejabat Twomee.