May 23, 2024

Kemeriahan yang bakal dirai bersama 11 telefilem-telefilem Raya yang hebat, yang dicipta khas untuk tontonan para pelanggan sempena Syawal ini. Antaranya :

1. QURAN PONDOK BURUK (Malam Raya | 8:30 malam / 10pagi)

Kesinambungan daripada telefilem lagenda Pondok Buruk 1 dan 2, Quran Pondok Buruk membawakan kisah obsesi tiga adik-beradik yang derhaka, terdesak mahukan keampunan daripada ibu mereka yang telahpun meninggal dunia.

Para pelakon: Dato Rosyam Nor, Fauziah Nawi, Raja Azura, Vanidah Imran, Dato Jalaluddin Hassan

2. SUMPAHAN PETI AIS (1 Syawal | 10pagi)

Kerana mulut badan binasa dan kerana mulut berlagak Tina disumpah menjadi peti ais pada waktu malam. Apa yang disangkakan mimpi rupanya kenyataan. Mampukah Tina mengawal mulut lancangnya dan membatalkan sumpahan peti ais pada aidilfitri ini?

Para pelakon: Sherry Al Hadad, Didie Alias, Sharifah Sakinah

3. HEIST-DILFITRI (2 Syawal | 10pagi)

Arahan sulung Zizan Razak, Heist-dilfitri mengisahkan 3 sahabat, Ibrahim, Musa dan Anis, perompak professional yang tidak pernah merasai kemeriahan Aidilfitri bersama keluarga. Musa mendapat idea untuk merompak rumah seorang hartawan dan memaksanya untuk menyambut raya seperti sebuah keluarga bersama mereka.

Para pelakon: Zizan Razak, Issey, Shiqin Kamal, Jiha Sham, Maria Faridah, Khir Rahman

4. DIARI CHINTA (3 Syawal | 10pagi)

Chinta yang selalu gagal dalam kisah cintanya dihadiahkan sebuah diari ajaib untuk dia menulis babak cinta yang diidamkan di dalam diari tersebut. Hidup Chinta mula berubah bila apa sahaja yang ditulis di dalam diari itu, semuanya menjadi kenyataan.

Para pelakon: Ben Amir, Tracie Sinidol

5. LANGIT TAK MENDENGAR (4 Syawal | 10pagi)

Apabila abangnya tidak mampu lagi menjaga ibu mereka, Jue terpaksa membawa ibunya yang seakan-akan nyanyuk untuk tinggal bersamanya. Hidup Jue mula terbeban dengan pilihan mahu menjadi anak kepada ibunya atau isteri kepada suaminya.

Para pelakon: Emma Maembong, Fikry Ibrahim, Mak Engku

6. PENGANTIN TANGKAP MUAT (5 Syawal | 10pagi)

Mengisahkan Arif dan Mazwin bertemu jodoh dalam keadaan mengejut apabila mereka dikahwinkan tanpa perancangan. Mereka dijadikan pengantin ganti saat akhir kerana pengantin asal Harishah dan Natasha melarikan diri pada malam akad nikah.

Para pelakon: Raff Roslee, Siti Saleha, Nafiz Zaidi, Kimberly Chua

7. BRO JENIN (6 Syawal | 10pagi)

Sedang dia khayal berangan, Mat Jenin terjatuh dari pokok dan tanpa dia sedar, dia telah merentasi masa dan dibawa ke tahun 2023. . Berhadapan dengan kejutan budaya yang ekstrem, Jenin cuba untuk menyesuaikan diri sambil cuba untuk kembali ke zamannya dengan batuan Emily.

Para pelakon: Remy Ishak, Daiyan Trisha

8. CHALLENGE ACCEPTED (7 Syawal | 1-pagi)

Setelah Fatimah, seorang gadis misteri berpurdah, menjadi viral apabila muncul di dalam videonya, Jeff seorang tiktokers terkenal dicabar oleh peminatnya untuk mencari, berkenalan dan membuat Fatimah jatuh hati kepadanya. Mampukah dia berbuat demikian?

Para pelakon: Ryan Bakery, Erysha Emyra

9. RAYA SEBAGAI ISTERI (8 Syawal | 10 pagi)

Soraya dan Haidar disatukan atas kehendak ibu Soraya dan Soraya tidak pernah rasa bahagia dari hari pertama dia bergelar isteri. Rasa tidak bahagia itu perlahan-lahan berubah menjadi cemburu apabila Haidar dan ibunya menjadi terlalu rapat sehingga Soraya rasa tergugat dengan statusnya sebagai isteri Haidar.

Para pelakon: Hawa Rizwana, Zizan Razak

10. BIAR BIASA BIASA (9 Syawal | 10 pagi)

Sofia diberi tugas untuk memasarkan tudung mewah koleksi raya terbaru daripada pereka fesyen terkenal, Aisha Aminuddin dan dia juga perlu bekerjasama dengan Ketua Pereka syarikat bernama Mael Lambo. Masalah timbul apabila Mael dituduh meniru rekaan sebuah perniagaan tudung kecil-kecilan yang sedang meningkat naik untuk rekaan baru tudung Raya Aisha.

Para pelakon: Siti Khadijah, Adlin Aman Ramlee, Alicia Amin

11. DEBUNK (21 April 2023 | 10 Malam)

Sekuel daripada telefilem viral Debunk, perjalanan cerita kali ini membawa Edna yang secara curi-curi mengikuti Sofi balik ke rumahnya dengan niat hendak menyambut hari raya bersama keluarga Sofi. Edna juga jatuh cinta dengan Rafi, abang Sofi, dan kehadiran Edna mula memporak perandakan persiapan raya keluarga Sofi.

Para pelakon: Sharifah Sakinah, Wan Chai

Semua telefilem ini bakal ditayangkan di Astro.