November 30, 2023

KUALA LUMPUR – Selepas menggegar peminat-peminatnya di showcase ROCKL4SIK @ Esplanade pada 18 Mac 2023 yang lalu, kini kumpulan rock lagenda SEARCH, yang diketuai oleh King of Rhythm (Noordin) dan King of Tremolo (Kid), bersama Yantoi (bassist), Firdaus (keyboardist), Min (drummer) dan vokalis Den Den, kembali untuk “gegaran susulan” di The Theatre At Mediacorp yang bakal berlangsung pada 9 September 2023 Jam 8.00 Malam.

Konsert ini boleh dikatakan hasil kolaborasi tiga negara iaitu gabungan SEARCH, kugiran rock dari Malaysia, dengan vokalis dari Indonesia, Den Den. Manakala Rab International (S) Pte Ltd dari Singapura pula telah diberi kepercayaan penuh dalam pengurusan artis dan penganjuran konsert. 

Bagi pihak penganjur, usaha sama ini terbit demi untuk menghiburkan para peminat dan pencinta muzik, bukan sekadar tanah air tetapi, seluruh Asia Tenggara.

“Kami di RAB International berbesar hati untuk menganjurkan konsert SEARCH..Rockin’ Temasek kerana jenama SEARCH ini amat besar dalam industri muzik di rantau Asia Tenggara, malahan di seluruh Asia.

“Kami selaku penganjur menitikberatkan kualiti untuk memberi yang terbaik kepada penonton, sinonim dengan visi kumpulan SEARCH. Dedikasi terhadap peminat ini menjadi bahan pembakar semangat untuk menghasilkan sesuatu yang istimewa buat kumpulan SEARCH dan khususnya buat para peminat kumpulan rock lagenda ini,” kata Pengarah Projek RAB International, Puan Juressa Ong.

“Kami ingin memberi persembahan terbaik agar ia menjadi satu pengalaman istimewa bersama semua peminat dan pencinta muzik secara amnya,” ujar Noordin.

RAB International dan SEARCH juga memenuhi tanggungjawab sosial (Corporate Social Responsibility) dengan mengunjungi dan berinteraksi bersama para penghuni Rumah Peralihan PERTAPIS (PHH).

“Ini kali pertama kami, SEARCH, terlibat dalam acara kebajikan di Singapura. Kami berharap inisiatif ini dapat memberi inspirasi dan motivasi kepada para penghuni,” tambah Noordin.

Selaku penganjur konsert pula, RAB International berikrar bahawa S$10 dari hasil penjualan setiap tiket konsert akan disalurkan kepada benefisiari konsert iaitu Rumah Peralihan PERTAPIS.

Tiket konsert boleh didapati secara atas talian dengan melayari laman sesawang www.sistic.com.sg/events/rockin0923 atau pembelian secara terus di kesemua agen SISTIC di seluruh Singapura.

Tiket standard berharga S$238 (Rampage), S$188 (Fenomena), S$158 (Karisma), S$128 (Terbaik), S$98 (Rockestra) dan untuk pandangan terhad (Restricted View) berharga S$118 (Terbaik), S$88 (Rockestra).

Untuk pembeli tiket S$238 (Rampage), pihak penganjur telah menyediakan cenderahati istimewa dan sesi Meet & Greet bersama SEARCH selepas tamat persembahan konsert. Para pembeli tiket boleh “Add On” S$100 untuk merebut peluang makan malam bersama SEARCH di The Malayan Council (Fullerton). Acara eksklusif ini terhad kepada 30 orang sahaja.

Pihak penganjur juga turut menyediakan talian khas buat syarikat, persatuan, organisasi dan individu yang ingin membeli tiket secara pukal (bulk purchase), kepada mereka yang berminat boleh menghubungi talian +65 8338 3002.