May 21, 2024

Nama dua band legend SEARCH dan XPDC tidak perlu diperkenalkan lagi di arena industri rock negara ketika ini. Pertemuan Pertama Kali yang dinantikan oleh semua mat-mat rock Malaysia.

C&M MUSIC CENTRE membawakan kepada anda peminat rock khususnya satu konsert pertembungan 2 band gergasi negara iaitu SEARCH dan XPDC yang akan berlangsung pada 25 November 2023 bertempat di Educity Sports Complex Johor Bahru. Konsert yang akan berlangsung selama 2 jam setengah ini akan diacarakan oleh pengacara rock popular Ismahalil Hamzah.

C&M dipetik ingin menyempurnakan misi mereka iaitu mereka ingin menghadirkan pengalaman hiburan rock yang luar biasa kepada peminat mereka yang mana akan melibatkan pemilihan artis dan band rock yang berkualiti, pengaturan pentas yang professional dan penggunaan teknologi bunyi dan cahaya yang canggih. Pihak C&M juga akan terus berinovasi dalam elemen kreatif dalam penganjuran acara mereka nanti. Menjadi impian mereka juga untuk menjadi pihak perantara yang dapat menghubungkan komuniti peminat Rock Malaysia yang mana mereka dapat berkumpul, berinteraksi dan berkongsi pendapat dan minat mereka bersama.

Program ini diharap dapat memperkuatkan hubungan sosial dalam komuniti serta membentuk satu jaringan yang positif bagi muzik rock.

Bersempena dengan konsert ini juga, satu aktiviti perkumpulan telah dirancang bagi menambah kemeriahan penganjuran konsert iaitu ‘Hari Rock Negara Edisi Selatan’. Hari Rock Negara bertujuan diadakan bagi menjadi tempat perkumpulan peminat-peminat muzik rock negara. Bermula pada tahun 2022 Hari Rock Negara telah membuktikan pentingnya ia sebagai sebuah acara rock yang significant dengan lebih 16,000 orang pengunjung pada pertama kali acara ini adakan.

Program ini tampil dengan pelbagai aktiviti termasuk gerai jualan usahawan tempatan, pelancaran album, forum kartun dan rock, qasidah, wayang pack, showcase serta Battle of The Bands.

Mempunyai visi yang sama pada tahun kedua penganjuran, Hari Rock Negara Edisi Selatan ini akan bekerjasama dengan pihak C&M untuk menganjurkan Festival Hari Rock Negara yang akan berlangsung pada 24 dan 25 November 2023 di perkarangan Educity Sports Complex.

Di kemuncak acara Festival Hari Rock Negara akan menampilkan Konsert Ulung SEARCH VOYAGE of ASIA (VOA) dan penampilan khas Kumpulan XPDC-Kita Pengyu namun yang paling istimewa, kami akan memberikan penghargaan berupa pengiktirafan, Anugerah kepada artis-artis rock negara yang terpilih mengikut kategori yang akan diumumkan kemudian. Undian dari orang ramai juga akan diambil kira. Undian ini hanya akan dibuat melalui Radio Internet BapakKu FM.

Buat julung kali juga, ‘ ROCK KARPET’ akan diadakan bagi menghargai dan memberi kemeriahan kepada VOA ini.

Tiket-tiket dijual mengikut kategori zon seperti di bawah:

RM98 (Voyage Zone)

RM 158 (Rock Zone)

RM 238 (Legend Zone)

RM 398 ( VIP Zone )

Tiket-tiket boleh didapati secara online melalui pembelian di laman sesawang https://www.ticket2u.com.my/event/31727 atau boleh dibeli secara fizikal di C&M atau Music Centre Plaza Pelangi dan Plaza Angsana Johor Bahru.

Beberapa lokasi siri jelajah yang akan diadakan di sekitar Johor Bahru seperti tarikh di bawah :

10 November 2023 ( Jumaat ) – Inhal Fest Taman Universiti JB jam 9:00 malam dan Pasar Karat Johor Bahru jam 11:00 malam

11 November 2023 (Ahad) – BBC Corner Larkin jam 9:00 malam dan The M Restaurant Bandar Baru Uda jam 11:00 malam.

18 November 2023 (Sabtu) – Kluang Mall jam 3:00 petang dan Batu Pahat Mall jam 8:00 malam.

19 November 2023 (Ahad) – Plaza Angsana Johor Bahru jam 3:00 petang.

Para pembeli tiket VIP juga akan menerima pelbagai cenderahati menarik Search Voyage of Asia seperti t-shirt, lanyard, bandana, poster dan pass istimewa untuk berjalan di atas Rock Karpet.

Manakala untuk semua pembeli tiket (semua kategori) juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah iaitu sebuah gitar elektrik jenama Bacchus pada malam itu nanti. Pemenang akan diumumkan di akhir konsert nanti.

Pihak penganjur juga turut berterima kasih kepada barisan rakan keriasama dan penaja yang telah sudi memberikan komitmen kepada Konsert Search Voyage of Asia featuring XPDC yang akan berlangsung pada 25 November 2023 ini.

Antara barisan rakan Kerjasama dan penaja terdiri dari Tourism Malaysia, Nature Asia, Ibis Hotel, Atria Shopping Galiery Damansara Jaya, Bapakku FM, Persatuan Industri Rakaman Muzik Malavsia (IRAMA), Chenta Relektro & Kombatt Records, Syria Care ( NGO partners untuk kutipan Tabung Search XPDC Voyage of Asia for Palestine).

Selain dari berhibur dengan aktiviti dan konsert yang telah dirancang, bagi mengenang kesusahan dan penderitaan saudara muslim kita di Gaza, pihak penganjur turut bekerjasama dengan NGO Syria Care bagi sama-sama mengutip sumbangan bagi tabung Search XPDC Voyage of Asia for Palestin. Selain itu, satu majlis tahlil untuk Allahyarham Mael XPDC dan Yazid Search akan diadakan sekaligus mengutip sumbangan bagi meringankan beban keluarga Allahyarham.

Untuk sebarang info lanjut dan perkembangan terkini Search Voyage of Asia featuring XPDC, para peminat boleh melayari semua sosial media platform Search Voyage of Asia seperti Facebook, Instagram & TikTok.

Untuk sebarang persoalan mengenai tiket, atau pembelian secara pukal boleh menghubungi di talian +6012 7115850 atau +6012 5530149 – C&M Music Centre.